Move
-

Politiek

Laatste Headline

Poetin verankert Rusland via Oekraïne in Europa

Poetin verankert Rusland via Oekraïne in Europa

Europa is het “westelijke uitsteeksel “van het Aziatische continent. Een groot schiereiland dat in de loop van het tweede millennium na Chr. de hegemonie in de wereld heeft veroverd. De grote verscheidenheid in landschappen is de oorzaak van een...

Lees Meer

De VVD heeft een niewe Thorbecke als voorzitter nodig

De VVD heeft een niewe Thorbecke als voorzitter nodig

In de 21ste eeuw hebben we het Industriële Tijdperk achter ons gelaten en zijn we het Kennis – en Innovatietijdperk binnengetreden. Fundamentele maatschappelijke veranderingen zoals we nu meemaken, zijn een gevolg van deze overgang maar komen niet...

Lees Meer

De hond als gemeentelijke melkkoe

De hond als gemeentelijke melkkoe

De hond als gemeentelijke melkkoe   Al sinds de middeleeuwen wordt hondenbelasting geheven om de overlast van met name zwerfhonden te beperken en om de verspreiding van hondsdolheid tegen te gaan. Daarnaast werd in die tijd de hondenkar...

Lees Meer

De staat van ons land (dit Nederland)

De staat van ons land (dit Nederland)

Al vele eeuwen proberen wetenschappers te begrijpen waarom het heelal is zoals het is, waarom de natuurwetten zijn zoals ze zijn. Waarom elk subatomaire deeltje en elke natuurkracht precies die eigenschappen heeft die ons bestaan mogelijk maken....

Lees Meer

Hoezo, schijnzelfstandigheid?

Hoezo, schijnzelfstandigheid?

Schijnzelfstandigheid. Het woord alleen duidt op ellende. Het past in het rijtje ‘schijnhuwelijk’, ‘schijnconstructie’ (om belasting te ontwijken!), ‘schijndood’ – nog erger dan helemaal dood. Schijnzelfstandigheid: brrrr. Want zzp’ers...

Lees Meer

Het huis dat Europa heet, de Gratis Bier Partij en de rest

De Stayer van Het Torentje

We begonnen de week, zoals we allemaal inmiddels weten, met een erg goed optreden van Rutte in Brussel. Z’n doorgeladen S&W bleef in het holster, de dreiging van de bobbel vlak onder z’n linkeroksel - een echte man draagt z’n pistool op z’n hart - was voldoende voor de EU apparatsjiks om Mark z’n zin te geven en Nederland z’n korting te laten behouden. Het kostte flink wat uren, maar de stayer van Het Torentje hield manhaftig stand en regelde wat geregeld moest worden. Het maakte hem niet populairder in Europa, maar who cares?

 

BurgerforumEU

Deze week kregen we ook te maken met BurgerforumEU.nl. Een initiatief van - zo gaat het rond - boze blanke mannen. Whatever. Ik heb getekend. Jij nog niet? Doe het dan. Meteen. En dan gaan we niet voor een halfslachtig raadgevend referendum maar voor de bindende variant. Nederland spreekt, Den Haag luistert. Is niets mis mee. Daarom ook kudo’s voor de VVD dat ze het raadgevend referendum probeerde tegen te houden. Jammer dat het mislukte, want aan halfbakken kluitjes in het riet hebben we niets. En met name complimenten voor de initiatiefnemers van dit forum, want het is nodig, meer dan ooit.

Intermezzo

Over de EU: naar mijn mening moet het huidige Europese Huis volledig worden afgebroken en opnieuw worden opgebouwd. Vanaf de basis. En dan geen kitschpaleis met tientallen kamers en diverse vleugels. Nee, een statig pand moet het worden. Overzichtelijk, zonder ruziënde eigenaren en ontevreden bewoners. Kamers met uitzicht voor iedereen. Uitzicht op betere tijden, op economische vooruitgang. Op vrede, veiligheid, gezondheid en welvaart. Een huis zonder onredelijke huurverhogingen voor de één omdat ‘ie z’n best doet en huurverlagingen voor de ander omdat ‘ie het bijltje erbij neergooit. Een huis met een betere sociale controle omdat de huurders elkaar kennen en vertrouwen. Een huis met een levendig in- en uitlopen waar dat gewenst is. Kamers met deuren die op slot kunnen indien dat nodig wordt geacht.

Een huis dat niet al teveel regels kent: iedereen mag zijn kamer zo inrichten als hij belieft. Hoeft niet te voldoen aan een bankje rechts en een stoeltje links. Geen gemier over een gloeilampje of een ledlampje. Geen gedoe over wel of geen open haard. Een huis waar de bewoners echter wel afspraken maken over de onderlinge goederenstroom. Want in dit huis wonen ondernemers die samen willen handelen. Die geen barrières willen oprichten. En zeker niet hun handje willen ophouden. Die van elkaar willen leren, en elkaar niet teveel in de weg willen zitten. Die elkaar begrijpen. Daarom mogen er ook niet teveel kamers zijn. Een stuk of 10, hooguit, dat is voldoende.

Een huis met een gezamenlijke pot voor de beveiliging en onderhoud van het huis. Want het is ons huis en daar moeten we zuinig op zijn.

De Gratis Bier Partij

We gaan verder. Deze week, net zoals de vorige weken, zagen we ook een grote virtuele groei van de Gratis Bier Partij. Het Gratis Bier is er, zoals navelstarend Nederland betaamt, niet voor iedereen. Nee, deze partij is er alleen voor mensen van zekere leeftijd. Want die hebben het moeilijk en zijn zielig. De rest van Nederland moet het voor hen oplossen, want fuck hen. Zij zijn jong, en dat is niet eerlijk. De nieuwe verzuiling, om te huilen.

Het is natuurlijk maar de vraag of de virtuele zetels van de Gratis Bier Partij echt zijn. Want Nederlands bekendste peiler wordt financieel in stand gehouden door de Gratis Bier Partij. Peilt uitkomsten die gewenst zijn, niet verdiend. Rekent op een selffulfilling prophecy. De peiler die de uitslag beïnvloedt. Schande. Een peiler die betaald wordt van geld dat van de arme oudere is afgetroggeld. Zo rolt de Gratis Bier Partij.

Ruimtepuin

Is er ook nog leuk nieuws? Yep. Als ik dit schrijf gaan al enkele uren de beelden van een prachtige meteoor boven Rusland de wereld rond. Het kostte enkele honderden gewonden maar dan heb je ook wat. Vanavond doet z’n grote neef het wat rustiger aan en laat de bewoners van de Aarde met rust. Gelukkig maar. Want teveel spectaculaire beelden gaan ook snel vervelen.

Hypotheekakkoord

Ik eindig met het Hypotheekakkoord. Het leek eerst een sigaar uit eigen doos maar er blijkt een verdomd aardig mechanisme achter te zitten wat wel eens zeer positief kan uitpakken voor de starter. Ik ben er nog niet uit, moet het nog eens een goed bestuderen, maar het klinkt veelbelovend. Voor de liefhebbers: klik hier. Het aardige van het Hypotheekakkoord is dat dit mede mogelijk is gemaakt door gelegenheidsgedogers D66, CU en de mannenbroeders van de SGP. Erg hè? Ze mochten van links geen zaken doen met het guurrechtse Rutte I maar voor Rutte II liggen de zaken blijkbaar anders. Ook Pechtold is er erg flexibel in. Waar hij de mannenbroeders van de SGP eerst bijkans verketterde, omarmt hij hen nu als echte vrienden.

Ik ben daarom erg benieuwd of de Jonge Democraten bij het eerstvolgende D66 congres ook zwarte kousen uit gaan delen.

Fijn weekend!


PS: BurgerforumEU.nl Tekenen. Nu.


 

Reacties  

 
#1 Mieke van der Ploeg 15-02-2013 18:40
Winst die de mannenbroeders binnensleepten: leerlingenvervo er naar reformatorische scholen blijft op kosten van ons belastingbetale rs in stand. Nounou Pechtold.....
Quote
 
 
#2 Roeland 10-03-2013 15:59
Een aardig artikel. Ik wil alleen even reageren op het laatste gedeelte.
Het grote probleem bij de semi-officiele gedoogdconstruc tie met de SGP tijdens Rutte I was dat het kabinet buitenproportio neel grote concessies deed aan de SGP in ruil voor haar steun. Ik vind het in die context niet meer dan normaal dat de oppositie en liberale elementen binnen de VVD in opstand kwamen. Dit maal gaat het slechts over een voorstel waar de vijf partijen elkaar op kunnen vinden. In de praktijk wordt er vaker samen gewerkt met de SGP door linkse en liberale partijen op punten waar ze elkaar kunnen vinden en daar hoor je nooit iemand over. En terecht, er is niets mis met samen werken met de SGP als dat (ideologisch) kan. Sterker nog, op economisch gebied werken de liberale partijen zelfs vaak samen met de SGP.
Quote