Move
-

Politiek

Laatste Headline

Poetin verankert Rusland via Oekraïne in Europa

Poetin verankert Rusland via Oekraïne in Europa

Europa is het “westelijke uitsteeksel “van het Aziatische continent. Een groot schiereiland dat in de loop van het tweede millennium na Chr. de hegemonie in de wereld heeft veroverd. De grote verscheidenheid in landschappen is de oorzaak van een...

Lees Meer

De VVD heeft een niewe Thorbecke als voorzitter nodig

De VVD heeft een niewe Thorbecke als voorzitter nodig

In de 21ste eeuw hebben we het Industriële Tijdperk achter ons gelaten en zijn we het Kennis – en Innovatietijdperk binnengetreden. Fundamentele maatschappelijke veranderingen zoals we nu meemaken, zijn een gevolg van deze overgang maar komen niet...

Lees Meer

De hond als gemeentelijke melkkoe

De hond als gemeentelijke melkkoe

De hond als gemeentelijke melkkoe   Al sinds de middeleeuwen wordt hondenbelasting geheven om de overlast van met name zwerfhonden te beperken en om de verspreiding van hondsdolheid tegen te gaan. Daarnaast werd in die tijd de hondenkar...

Lees Meer

De staat van ons land (dit Nederland)

De staat van ons land (dit Nederland)

Al vele eeuwen proberen wetenschappers te begrijpen waarom het heelal is zoals het is, waarom de natuurwetten zijn zoals ze zijn. Waarom elk subatomaire deeltje en elke natuurkracht precies die eigenschappen heeft die ons bestaan mogelijk maken....

Lees Meer

Hoezo, schijnzelfstandigheid?

Hoezo, schijnzelfstandigheid?

Schijnzelfstandigheid. Het woord alleen duidt op ellende. Het past in het rijtje ‘schijnhuwelijk’, ‘schijnconstructie’ (om belasting te ontwijken!), ‘schijndood’ – nog erger dan helemaal dood. Schijnzelfstandigheid: brrrr. Want zzp’ers...

Lees Meer

Nu de stofwolken zijn neergedaald...

Het was me een roerig jaartje wel, dat 2012. Het was smullen voor iedereen die in politiek geïnteresseerd is, met briljante en genante momentjes.

Eerst was er de wegloop / wegduik / wegkijk actie van Geert Wilders. Door-de-mand-valler numero uno. Grote bek, maar aanpakken? Durft niet als het moet. Nu neemt écht helemaal niemand hem meer serieus. Exit Wilders.

Opkomst en met name ondergang van de SP. “25 tot 40 zetels zijn realistisch”, riep Marijnissen stoer. Uiteindelijk haalde de partij minder stemmen dan in 2010. Exit Roemer, zou je denken. Nee, hij zit er nog. Waarom? Omdat niemand hem wil (durft) op (te) volgen. Wordt vervolgd.

Diederik Samsom. Eerlijk is eerlijk: briljant. Dankzij zijn team bij de PvdA. Van drammerige actievoerder tot (voor het oog) redelijk politicus. Vanwege een pak, en een das. En een iets prettiger keelklank in de stem. Snoept meteen de zetels die de SP wel even zou winnen voor de graaiende vingers van Marijnissen weg. Wint de verkiezingen en doet het leuk in de onderhandelingen. Kudo's tot zover. Haalt groeibriljantje Asscher naar Den Haag want die doet het veel te goed in Amsterdam. Zou hem populairder maken dan Samsom. Move naar Den Haag zal de flair uit deze politicus rammen. Weer een bedreiging minder voor Didi. Didi: nu minder populair bij de achterban, omdat die er nu achterkomt dat hij wel heel veel heeft weggegeven aan Rutte. Rutte, van de VVD. De horror. Maar al met al: knap gedaan gozer.

Dan Henk Krol en 50Plus. De partij die de verzuiling terugbrengt. Doet het helaas goed in de Tweede-Kamerverkiezingen. Laat meteen zien dat de achterban uit vervelende egoïsten bestaat. Een soort Sywerd van Lienden, maar dan ouder. Doet het ook erg leuk in de peilingen van na 12-09. Waarom? Niemand die het weet. Een verklaring is dat Henk geen standpunten inneemt. Want dat wil de kiezer. Wel zo veilig, krijg je ook geen gedonder mee op verjaardagsfeestjes.

De hiervoor genoemde Sywert van Lienden. Haalt met zijn G500 PenW en DWDD. Wordt gesponsord door D66, schijnt. Een jonge Pechtold met een scheutje Krol. Las eerst de Volkskrant en vervolgens Aap, Noot, Mies. Zou de politiek wel even opschudden, maar kreeg nergens vaste grond onder de voeten. Claimde in paniek enkele overwinningen. Een zielige vertoning. Hij zal wel weer terugkomen, onze Sywert.

Alexander Pechtold. Van 10 naar 12 zetels. Knap gedaan.

Sap, Dibi en de rest. Tsja…

Sybrand. Won van Mona. Dan bén je iemand.

De SGP, profiteerde kennelijk van de geboortegolf van 18 jaar geleden. Een hele zetel erbij.

Rutte. Mark Rutte. De winnaar van de verkiezingen. Ramde er een snelle formatie door. Koos voor een radicale aanpak in zijn verkiezingsprogram. Al snel bleek dat niemand hem de winst gunde. Want Nederland en maaiveld, u kent het. Werd al snel neergemaaid door linkse en rechtse media. Het meningloze klootjesvolk volgde al snel. Hij had het weer gedaan. Liegen en bedriegen. Wie wil van zo'n volk @MinPres zijn?

Want laten we wel wezen. Mark was degene die de randvoorwaarden schiep om de inkomensafhankelijke zorgpremie - het paradepaardje en kroonjuweel van de PvdA - vakkundig de nek om te draaien. Zet het gedrocht in het regeerakkoord en leun vervolgens rustig achterover. Iemand komt erachter dat het erin staat en erg duur wordt. Vervolgens zwaar stront aan de knikker. Links (waarom, zij willen het toch?) en rechts (terecht) zwaar over de zeik. Het gevolg: exit inkomensafhankelijke zorgpremie. Binnen enkele dagen. Had hem weken gekost in de onderhandelingen ten koste van nog meer toegeven aan de guurlinkse inkomenspolitiek van Hansje Spekman en de zijnen.

Rutte, temt de apparatsjiks in Brussel alsof ze zijn bitch zijn. De Jack Bauer van Europa. Met doorgeladen Walther PPK. Krijgt soms ongenadig op z’n falie, maar wint. Altijd. Doordouwer. Net als Jack. Voorbeeld: Die Belg, kom hoe heet ‘ie, wil weer wat. Mark zegt nee en het wordt nee. Mark heerst in Brussel.

Daarnaast redde Mark de hypotheekrenteaftrek voor het grootste deel van de huizenbezitters. 90% merkt er niets van. Knap, want de PvdA wilde de HRA harder killen. Dat hield Mark er mooi buiten. "De hypotheekrenteaftrek is topprioriteit" stelde Mark voor de verkiezingen. Guess what? Hij hield woord.

Ondanks wat de meeste media roepen.

De media. Het grootste deel ervan. Dat was samen met de opiniepeilers wel heel erg fail. Begrijpen niets van coalitiepolitiek, strategische bewegingen en nuance. Roepen moord en brand zonder de feiten te kennen. Gedraagt zich als ware Poldertaliban. Je kop gaat er meteen af. Niet vanwege je overtuiging, maar omdat ze het niet snappen. Maaiveld enzo, je weet toch?
En het volk? Wantrouwt de media, want links. Totdat de media het ook niet meer weten en rare dingen roepen. Dan trappen ze er meteen in. Want jong en succesvol zijn, briljante politiek bedrijven… dat moeten we gewoon niet willen met z’n allen. Want moeilijk. En maaiveld.

Opiniepeilers. Raar volk. Peilen niet wat mensen doen, maar wat de peilers vinden dat mensen zouden moeten doen. Ons Maurice kwam daags na de verkiezingen met een verklaring: het is de schuld van de strategische kiezers. Want als ze niet strategisch gestemd zouden hebben…
Flikker toch op man. Vort je hok in en doe je werk goed of doe het niet.

Liberale Media. Rots in de liberale branding. Kritisch waar nodig maar altijd opbouwend. Neus in de wind, borst vooruit en op naar de toekomst. Ziet wat de MSM niet zien. Zegt wat de MSM niet zeggen. Fijn team van uitstekende auteurs dat graag z’n nek uitsteekt. Is er wat voorgevallen, dan laat Liberale Media zich horen. Visionairs, fenomenen, bepalers. Harde werkers. Zonder subsidie of hand ophouden. Want zo rolt een liberaal. Niet zeuren, doen. Ook in 2013 en de vele jaren daarna.

Fijn weekend.

Reacties  

 
#1 Titiadijk 06-01-2013 12:18
Schitterend beschreven. Waar met een kleine knipoog.
Quote
 
 
#2 H. Stulemeijer 08-01-2013 00:26
Nu de stofwolken zijn neergedaald is een aardig verhaaltje alleen jammer dat de schrijver niet de moeite genomen heeft om even het glasheldere verkiezingsprog ramma van 50plus te lezen.
Quote