Peter van Dijken
De staat van ons land (dit Nederland)
Geschreven door Peter van Dijken   
woensdag 14 augustus 2013 20:14

Al vele eeuwen proberen wetenschappers te begrijpen waarom het heelal is zoals het is, waarom de natuurwetten zijn zoals ze zijn. Waarom elk subatomaire deeltje en elke natuurkracht precies die eigenschappen heeft die ons bestaan mogelijk maken. Immers, een kleine afwijking van bijvoorbeeld de sterke kernkracht heeft tot gevolg dat wij simpelweg niet kunnen bestaan. Het is een zoektocht waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

 
De communistische erfenis
Geschreven door Peter van Dijken   
maandag 29 juli 2013 18:39

Gisteren kwam de aap weer eens uit de mouw. Ditmaal was het een terloopse tweet van Paul Ulenbelt, volksvertegenwoordiger voor de SP.

Paul Ulenbelt was jarenlang lid van de CPN (Communistische Partij Nederland) totdat die partij opging in het "liberalere" GroenLinks. In die partij zag hardliner Ulenbelt geen toekomst voor zichzelf en sloot zich aan bij de op Maoïstische leest geschoeide SP.

 
Het schandaal van Straatsburg, 1975
Geschreven door Peter van Dijken   
zondag 26 mei 2013 12:50

Toen ik voor het eerst over het Verdrag van Straatsburg of de Resolutie van Straatsburg las in het boek Eurabia van Bat Ye'or was ik geschokt. Hoe was het mogelijk dat het machtige Europa als een trillend schoothondje een beschamende knieval maakte voor de Arabische wereld?

Voor diegenen die het Verdrag of de Resolutie niet kennen volgt hieronder een opsomming van enkele belangrijke punten:

 
Het Pastinaeckberaad spreekt zich uit
Geschreven door Peter van Dijken   
woensdag 22 mei 2013 12:00

Het afgelopen weekend hebben de vijf leden van de Liberale Denktank ‘Het Pastinaeckberaad’  intensief gewerkt aan het opstellen van de evenwichtige en impactvolle motie die u hieronder aantreft.

De motie speelt o.a. in op de zaak Jos van Rey.

 
De Sharia Driehoek en de wandeling van Wilders
Geschreven door Peter van Dijken   
dinsdag 21 mei 2013 13:31

Zonder de problemen aldaar te bagatelliseren, dat zou dom zijn, ga ik kort in op het bezoek van Geert Wilders aan de Schilderswijk.

De verwachte problemen bleven uit. Er waren geen hordes razende mohammedanen, de versterking van de ME kon uitblijven, het was een gezellige zondagmiddagwandeling door een gemiddeld stadspark. Het enige dat tegenzat was het weer.

 
Start
Vorige
1


Pagina 1 van 6